فیلانودوره حضوری آنلاین طراحی خودرودوره حضوری آنلاین طراحی طلا و جواهراتبسته های آموزشی راینودوره مدل سازی با راینو و ساب دیدوره حضوری آنلاین طراحی داخلی
دسته بندی: مقالات طراحی
تاریخ: 1387/3/5
تعداد بازديد : 17378

قانون جدید ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری توسط رییس جمهوری به وزارت دادگستری ابلاغ شده است. مجلس شورای اسلامی در تاریخ سوم بهمن ماه 1386 با اجرای آزمایشی این قانون که ابتدا به صورت طرح در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی مطرح و تصویب شده بود، به مدت پنج سال موافقت کرد و پس از آن شورای نگهبان نیز در تاریخ 23 بهمن ماه 1386 این قانون را تایید کرد.

با تایید قانون جدید ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علایم تجاری مصوب مجلس شورای اسلامی، قانون 1310 به کنار گذاشته شده است  و موجبات رشد صنعتی کشور فراهم شده است.

از جمله ویژگی های این قانون می توان به انطباق مقررات این قانون با موافقت نامه جنبه های تجاری مرتبط با حقوق مالکیت فکری در سازمان جهانی تجارت TRIPS و سرعت بخشیدن به فرآیند الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت WTO اشاره کرد.

همچنین با ابلاغ قانون جدید و مقررات مذکور در آن، برای اولین بار ثبت و حمایت از طرح های صنعتی وارد نظام حقوق مالکیت صنعتی ایران خواهد شد و این در حالی است که قانون 1310 در این باره ساکت بوده و تاکنون حمایتی از طرح های صنعتی به عمل نیامده است.

از سوی دیگر حمایت از طرح های صنعتی که صرفا به جنبه های زیبایی شناسی در عرضه یک فرآورده یا محصول مربوط می شود، پس از ثبت آن در اداره مالکیت صنعتی، برای حداکثر 15 سال (طی دوره های 5 ساله) به عمل خواهد آمد.

قانون جدید نقش ارزنده و قابل توجهی را در شکوفایی بیشتر طراحی صنعتی و ایجاد امنیت روانی و اقتصادی برای طراحان و صاحبان صنایع ایفا خواهد کرد.

با ثبت و حمایت داخلی که در این قانون لحاظ شده است، امکان حمایت از طراحان صنعتی درسطح بین المللی براساس کنوانسیون پاریس، فراهم خواهد شد.

پیش بینی حق تقدم یک ساله بر طبق کنوانسیون پاریس از دیگر بخش های این قانون است که امکان ثبت اختراع را در سایر کشورهای عضو کنوانسیون (بالغ بر 170 کشور) با رعایت مقررات ملی هر یک از کشورهای عضو فراهم می آورد که این مهم در قانون 1310 پیش بینی نشده اما در قانون جدید مورد تأکید قرار گرفته است.

همچنین با تعریف جدید اختراع در قانون مورد اشاره، رکن ابتکاری بودن اختراع به ارکان دیگر (جدید بودن و کاربرد صنعتی داشتن) اضافه شده است.

ثبت اختراعات کماکان در این قانون، نظام اعلامی بوده و این مهم سبب تسریع و تسهیل ثبت ملی اختراعات می شود. ضمن اینکه مبنای اولیه را برای تقاضای ثبت بین المللی در هرکشور عضو کنوانسیون پاریس، طبق مقررات داخلی کشور مربوط، فراهم می آورد.

براساس ماده 51 قانون ثبت اختراعات طرح های صنعتی و علائم تجاری، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی مالکیت معنوی و اتحادیه های مربوط به کنوانسیون های مرتبط، برعهده سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است.

>> دریافت متن کامل قانون ثبت اختراعات صنعتی و علائم تجاری در قالب Microsoft Word

>> برای آشنایی با روش ثبت اختراع و محل اداره ثبت اختراع، اینجا کلیک کنید.

منبع: http://www2.irna.ir/fa/news/view/menu-156/8612156379143522.htm

تهیه شده در: https://www.newdesign.ir/content/?id=296&rnd=1251

نظر بازديدکنندگان (6)


مطالب مرتبط:
راه های ارتباطی:
اینستاگرام | کانال تلگرام | فیس بوک | تماس با ما