ارسال کننده: پریسا کاتوزیان
تاریخ: 1387/01/12
تعداد بازديد : 26095

پلاسما

تلویزیون های LCD و پلاسما گرچه به لحاظ ظاهری خیلی به شبیه اند ؛ اما واقعیت این است که این دو نوع تلویزیون با هم تفاوت هایی دارند که در ادامه به آن پرداخته می شود. روند رو به رشد تولید تلویزیون های LCD و پلاسما به جای مونولوگ ها نشان از وجود این تفاوت ها دارد.
 
LCD Liquied Crystal Display و یا به عبارت ساده تر صفحه نمایش با تکنولوژی کریستال مایع به این صورت عمل می کند که ذرات ریز کریستال مایع در میان دو صفحه شیشه ای تخت به صورت اصطلاحا «ساندویچ شده» قرار می گیرند که با تغییر اندازه جریان الکتریکی وارده به کریستال ها تصویر نهایی شکل می گیرد.

اما تکنولوژی شکل گیری تصویر در نمایشگرهای پلاسما نسبت دوری با اتفاقی که در لامپ های فلورسنت رخ می دهد، دارد. به این نحو که صفحه نمایش از چند سلول تشکیل شده است که در هر سلول دو صفحه مجزای شیشه ای وجود دارد که این دو صفحه توسط یک شکاف از یکدیگر جدا شده اند، در درون این شکاف ترکیب گاز نئون – زنون (Neon - Xenon) قرار می گیرد که در حین ساخت دستگاه این گاز به فرم مایع (Plasma) در می آید و هنگامی که تلویزیون مورد استفاده قرار می گیرد این گاز باردار شده و فسفر قرمز، آبی و سبز تولید می کند که این نیز در نهایت موجب شکل گیری تصویر می شود که به هر واحد این فسفرهای رنگی در اینجا پیکسل گفته می شود.

مزایای پلاسماها بر LCDها:
شاید بزرگ ترین عامل برتری پلاسماها علاوه بر عامل قیمت، توانایی آنها در به نمایش درآوردن کامل رنگ مشکی است، چیزی که بزرگ ترین نقطه ضعف LCD ها است تا جایی که تقریبا هیچ LCD پیشرفته ای نیز قادر به نمایش کامل رنگ مشکی نیست و در هر حال مقداری نور از پس زمینه به بیرون تراوش می کند.

دومین عامل برتری پلاسماها زاویه دید نسبتا بالای آنها نسبت به رقیبان LCD خود است که در اینجا با فاصله گرفتن از یک پنل LCD کیفیت تصور به نمایش در آمده کم کم رو به افول می رود در حالی که این موضوع در مورد پلاسما ها تقریبا ثابت است که این مورد نیز مشابه بقیه موارد این قسمت با پیشرفت سریع LCDها رو به بهبودی است.

سومین مورد برتری پلاسماها در توانایی نمایش با کیفیت رنگ ها است. جایی که باز هم همان تراوش نور از پس زمینه LCDها بر کیفیت رنگ های به نمایش درآمده تاثیر دارد. ممکن است این نکته را نیز شنیده باشید که LCDها در توانایی دنبال کردن تصاویر سریع (مثلا در یک فیلم حادثه ای با فریم های سریع)، کند عمل می کند و سایه تصویر قبلی روی تصویر فعلی تاثیرگذار است که این نکته مربوط به پنل های نسبتا قدیمی LCD است که با کاهش زمان پاسخگویی LCDها این نکته نیز مرتفع شده است و اما می رسیم به بزرگ ترین عامل برتری پلاسماها بر پسر عموهای LCDشان و آن هم چیزی نیست مگر قیمت! پلاسماها مخصوصا در سایزهای بالا قیمت بسیار پایین تری را نسبت به LCDها ارائه می کنند، مثلا یک پلاسمای 42 اینچی در حدود 30 درصد بزرگ تر از یک LCD با اندازه 37 اینچ است در حالی که هر دو قیمتی تقریبا مساوی دارند (چیزی نزدیک 2میلیون تومان.)

مزایای LCDها بر پلاسماها:
LCD ها قادر به نمایش پیکسل های بیشتری نسبت به پلاسماهای هم سایز خود هستند. علاوه بر آن مصرف برق LCD ها نسبت به رقیبان پلاسمای خود در حدود 30 درصد کمتر است. همچنین وزن آنها نیز بسیار کمتر از پلاسماها است که این موضوع حمل و نقل و نصب دیواری آنها را آسان تر می کند.

طول عمر LCDها نیز بالاتر از رقیبان پلاسمای خود است (که این نسبت در مورد پنل های قدیمی پلاسما بیشتر مشهود بوده که عمری در حدود 20هزار ساعت و طی 7سال، روزی 8ساعت داشتند، اما در LCD ها، طول عمری حدود 60 هزار ساعت دارند) که با تولید پلاسماهای پیشرفته این نسبت به طرز مشهودی بهبود یافته است و به این رقم نزدیک شده است.

نکته دیگر در مورد ضعف های پلاسما در قبال LCD پدیده ای است به نام جاافتادگی تصویر (Burn-in) که طی آن اگر تصویری به مدت طولانی روی صفحه ثابت باشد، سایه این تصویر تا مدت ها روی صفحه نمایش باقی می ماند که به لطف پیشرفت فناوری و ویژگی های پلاسماهای جدید مثل استفاده از Screen Saver این موضوع به حداقل رسیده است.

مساله دیگر این است که نمایشگرهای پلاسما با استفاده از حداکثر سلول های تصویر (پیکسل) می تواند تصویری واضح تر و شفاف تر ایجاد کند و از دو لایه شیشه ای تشکیل شده که بین این دو لایه، پلاسما تزریق می شود که موجب ایجاد ولتاژ زیاد و تولید اشعه ماورای بنفش می شود که همین اشعه باعث روشنایی و نمایش تصویری با کیفیت عالی می شود.

مهم ترین مزایای نمایشگر پلاسما نسبت به دیگر نمایشگرها این است که روشنایی صفحه توسط نمایشگر کنترل می شود تا چشم بیننده خسته نشود. همچنین زاویه دید 180درجه ای ایجاد می کند که می توان تصویر را از همه طرف به طور کامل مشاهده کرد. جالب اینکه روشنایی تصویر به طور اتوماتیک با روشنایی محیط تطابق پیدا می کند و در صورتی که در محیط تاریک از آن استفاده شود، به طورخودکار تصاویر را روشن تر به نمایش می گذارد.

منبع: http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=83064 

تهیه شده در: https://www.newdesign.ir/content/?id=259&rnd=6187

نظر بازديدکنندگان (15)


مطالب مرتبط:
راه های ارتباطی:
اینستاگرام | کانال تلگرام | فیس بوک | تماس با ما